Go Back
+ servings
En tallrik med friterade tortillachips och en skål med dipp i mitten.
Print
Inga röster än

Friterade krispiga tortillachips

Riktigt goda friterade tortillachips som är helt anpassade för oss som äter lchf och keto. Perfekt till tacos eller som snacks med lite guacamole.
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Bröd & kex, Snacks & tilltugg
Yield: 2
Author: EvaHazard

Materials

  • 200 g Riven mozzarella (köper på Lidl)
  • 2 msk Färskost
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 tsk Fiberhusk (frivilligt)
  • 1 st ägg
  • ½ tsk salt
  • Rapsolja att fritera i
  • Flingsalt över de nyfriterade chipsen om extra sälta önskas

Ingredienser

Instruktioner

Så här gör jag

  • Mikra mozzarella o färskost i ca 2 minuter till smält, rör runt i halvtid.
    En plåt med skurna bitar av deg och en sax på en köksbänk.
  • Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk o salt. Rör runt så det blandas.
  • Tillsätt ägget o blanda tills det blir en homogen deg.
  • Kavla ut tunt på plåt m bakplåtspapper/teflonduk under o över degen.
  • Grädda i 220 gr ugn 6 minuter.
  • När den svalnat, klipp önskad form på chipsen
  • Hetta upp rapsolja i en kastrull o fritera 4-8 chips åt gången beroende på storlek kastrull.
  • Lägg chipsen på ett papper rinna av (jag använder en dagstidning/reklamblad) och om extra sälta så flingsalta. Nu bara njuta 😊