Friterade krispiga tortillachips
Riktigt goda friterade tortillachips som är helt anpassade för oss som äter lchf och keto. Perfekt till tacos eller som snacks med lite guacamole.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time40 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Snacks & tilltugg
Yield: 2
Author: EvaHazard
- 200 g Riven mozzarella (köper på Lidl)
- 2 msk Färskost
- 1 dl Mandelmjöl
- 1 tsk Fiberhusk (frivilligt)
- 1 st ägg
- ½ tsk salt
- Rapsolja att fritera i
- Flingsalt över de nyfriterade chipsen om extra sälta önskas
Ingredienser
Så här gör jag
Mikra mozzarella o färskost i ca 2 minuter till smält, rör runt i halvtid.
Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk o salt. Rör runt så det blandas.
Tillsätt ägget o blanda tills det blir en homogen deg.
Kavla ut tunt på plåt m bakplåtspapper/teflonduk under o över degen.
Grädda i 220 gr ugn 6 minuter.
När den svalnat, klipp önskad form på chipsen
Hetta upp rapsolja i en kastrull o fritera 4-8 chips åt gången beroende på storlek kastrull.
Lägg chipsen på ett papper rinna av (jag använder en dagstidning/reklamblad) och om extra sälta så flingsalta.
Nu bara njuta 😊