Go Back
+ servings
En plåt med nygräddade bröd täckta med vallmofrön på bakpapper.
Print
3,37 av 11 röster

Frallor och tekakor

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 6
Author: 60kilolchf

Materials

  • 1 st ägg
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 msk Vatten
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 msk Solroskärnor (kan uteslutas)
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Brödkrydda
  • Kan variera toppingen på brödet med tex. Vallmofrön, solrosfrön, riven ost mm.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Blanda ägg, creme fraiche och vatten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.
    En blandning av mandelmjöl och vatten i en skål, med en grynig och krämig konsistens.
  • Låt stå medan du lägger ett bakplåtspapper på en plåt. Rulla 6-7 bullar och lägg på plåten. Platta till ’tekakor’ eller platta inte alls för att få ’frallor’.
  • Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna innan du skär dem.