Go Back
+ servings
Två hela lökar inpackade i aluminiumfolie med kryddor synliga på ytan.
Print
5 av 1 röst

Foliebakade lökar

Foliebakade lökar är ett fantastiskt gott tillbehör som du tillagar på grillen tillsammans med allt annat som skall ätas. Lätt som bara den, men supergott!
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Grillat, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st gul lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 20 g smör

Instruktioner

  • Skala löken och skär ett kryss i den (roten neråt) som går nästan helt igenom.
  • Lägg löken på en bit grillfolie. Salta, peppra och strö timjan över och häll sedan oljan över allt.
  • Gör ett knyte av folien och ställ på grillen i cirka 20 minuter. Tiden varierar ju beroende på grillens värme och lökens storlek. Öppna upp knytet och känn efter om de är klara.
  • När löken är klar, öppna knytet och lägg en klick smör över det hela och låt det smälta och ge den sista touchen.