Sätt ugnen på 175°C. Jag hade varmluft.
Putsa köttet lite om det behövs och lägg det i en sockerkasform.
Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop.
Häll såsen över köttet.
Ställ in formen i ugnen och låt den stå i cirka 1,5 timme.
Håll lite koll på ytan så att den inte blir bränd. Om det börjar bli för mycket färg på ytan så lägg lite aluminiumfolie över.
Ta ut köttet och lyft upp det ur formen.
Lägg det i aluminiumfolie och låt det vila under tiden vi gör klart såsen.
Häll upp såsen som är i formen i en kastrull och slå på 1 dl grädde till.
Ta en stavmixer och mixa ihop såsen.
Ställ såsen på spisen och låt den koka upp. Sen låter du den stå och sjuda i cirka 10 minuter.
Smaka nu av såsen. Är den lagom i smak så kollar du hur konsistensen är.
Om den är lite för lös, då kan du reda av den med lite arrowrot som du rör ut i kallt vatten först.
Vispa sedan ner den lite i taget i den sjudande såsen tills du har lagom konsistens.
När såsen är klar, då skivar du upp köttet i 0,5-1 cm tjocka skivor.
Servera sedan med önskat tillbehör.
Hoppas att du uppskattar detta receptet på fläskytterfilé i ugn. Du får väldigt gärna lämna ett betyg och en kommentar nedan.