Go Back
+ servings
En tallrik med fläskköttgryta i sås och en grönsallad med tomater och fetaost.
Print
3 av 4 röster

Fläskköttgryta

Förberedelser15 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 15 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg fläskkött
  • 150 g morot
  • 150 g gul lök
  • 15 g vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk tamarisoja
  • 8 st vitpepparkorn
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl Grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 dl vatten

Instruktioner

  • Tärna köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i en större gryta.
  • Skiva löken och moroten, samt hacka vitlöken och lägg i bland köttet.
  • Lägg i alla övriga ingredienser i grytan förutom grädden och creme fraichen.
  • Vätskan skall precis täcka köttet.
  • Låt koka tills dess att köttet är nästan helt mört.
  • Tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka ytterligare en halvtimme ungefär. Det skall koka tills det att såsen är lagom konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar och lite cayennepeppar.