Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3
av
4
röster
Fläskköttgryta
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
2
timmar
t
Total tid
2
timmar
t
15
minuter
minuter
Måltid:
Grytor, Kött, Middagstips
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
1
kg
fläskkött
150
g
morot
150
g
gul lök
15
g
vitlök
400
g
krossade tomater
1
msk
koncentrerad kalvfond
1
msk
torkad timjan
1
msk
balsamvinäger
2
st
lagerblad
1
msk
tamarisoja
8
st
vitpepparkorn
2
msk
tomatpuré
1
dl
Grädde
2
dl
crème fraiche
4
dl
vatten
Instruktioner
Tärna köttet och bryn det i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i en större gryta.
Skiva löken och moroten, samt hacka vitlöken och lägg i bland köttet.
Lägg i alla övriga ingredienser i grytan förutom grädden och creme fraichen.
Vätskan skall precis täcka köttet.
Låt koka tills dess att köttet är nästan helt mört.
Tillsätt grädden och creme fraichen och låt koka ytterligare en halvtimme ungefär. Det skall koka tills det att såsen är lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar och lite cayennepeppar.