1,5kgpicnicbogEller annat helt benfritt fläskkött.
280gbambuskott (strimlade)
250gfärska champinjoner
300gbroccoli
100gpurjolök
400gkokosmjölk
2dlcrème fraiche
3dlGrädde
100gmorot
4stvitlöksklyftor
2mskkalvfond, koncentrerad
3mskfärsk ingefära
2msktamarisoja
2mskcurrypasta (grön)
1msksambal oelek
Instruktioner
Strimla köttet och bryn det i panna i omgångar. Salta och peppra och pressa vitlöken över så att den får steka med lite även den. När köttet är brynt slår du det i en gryta.
Fyll upp med vatten så att det täcker köttet precis. Hellre lite för lite än för mycket vatten. Lägg i köttbuljongen och koka upp. Låt koka i cirka 20 minuter.
Skär upp alla grönsakerna under tiden som det kokar. Skär dem i ganska så stora bitar, det ser snyggare ut i grytan sen.
När köttet fått koka cirka 20 minuter, häll i grädde, kokosmjölk och crème fraiche och låt allt koka 40 minuter till. Då får såsen en chans att reducera ner lite och bli mer simmig.
Häll i alla grönsakerna sedan och samtliga kryddor och rör om. Låt det hela koka tills det att grönsakerna är lagom mjuka. De ska ändå ha lite tuggmotstånd så låt det inte koka för länge..
Smaka av och se om det är något mer som behövs, annars är det bara att servera det hela med önskat tillbehör.