Go Back
+ servings
En tallrik med asiatisk köttgryta och en grönsallad med tomater och dressing.
Print
Inga röster än

Fläskgryta med asiatisk touch

Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme 10 minuter
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lunch, Middagstips
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 kg picnicbog Eller annat helt benfritt fläskkött.
  • 280 g bambuskott (strimlade)
  • 250 g färska champinjoner
  • 300 g broccoli
  • 100 g purjolök
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 100 g morot
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk kalvfond, koncentrerad
  • 3 msk färsk ingefära
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk currypasta (grön)
  • 1 msk sambal oelek

Instruktioner

  • Strimla köttet och bryn det i panna i omgångar. Salta och peppra och pressa vitlöken över så att den får steka med lite även den. När köttet är brynt slår du det i en gryta.
  • Fyll upp med vatten så att det täcker köttet precis. Hellre lite för lite än för mycket vatten. Lägg i köttbuljongen och koka upp. Låt koka i cirka 20 minuter.
  • Skär upp alla grönsakerna under tiden som det kokar. Skär dem i ganska så stora bitar, det ser snyggare ut i grytan sen.
  • När köttet fått koka cirka 20 minuter, häll i grädde, kokosmjölk och crème fraiche och låt allt koka 40 minuter till. Då får såsen en chans att reducera ner lite och bli mer simmig.
  • Häll i alla grönsakerna sedan och samtliga kryddor och rör om. Låt det hela koka tills det att grönsakerna är lagom mjuka. De ska ändå ha lite tuggmotstånd så låt det inte koka för länge..
  • Smaka av och se om det är något mer som behövs, annars är det bara att servera det hela med önskat tillbehör.