Fläskfilé i dragonsås
Denna fläskfilé i dragonsås är ett superenkelt middagstips för dig som vill lyxa till det lite med god fläskfilé. Lättlagat och otroligt gott!
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Middagstips
Yield: 4
Author: @sockerfrittsaklart
- 1 st Fläskfilé
- 1 st Purjolök
- 12 st Champinjoner
- 125 g Färskost
- 2,5 dl Grädde
- 2 msk Dragon
- 2 msk Dijonsenap
- 1 st Buljongtärning
- salt
- nymalen svartpeppar
- Tomato & herbs krydda
- Lökpulver
- Smör att steka i
- 0,5 dl Riven Parmesanost
Börja att skiva den putsade fläskfilén och stek i smör.
Bryn på båda sidor och lägg i en ugnsfast form
I samma panna steker man dom skivade grönsakerna, tillsätt grädde, philadelphiaost, buljongtärning, dragon, dijonsenap och krydda.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Häll såsen över köttet.
In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter
Innan servering riv över parmesan.
Serveras med blomkålsris, färska sparrisknoppar och cocktailtomater.