Go Back
+ servings
En tallrik med kyckling i sås, ris och tomater, dekorerad med basilika och sparris.
Print
4,75 av 4 röster

Fläskfilé i dragonsås

Denna fläskfilé i dragonsås är ett superenkelt middagstips för dig som vill lyxa till det lite med god fläskfilé. Lättlagat och otroligt gott!
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Lättlagat, Middagstips
Yield: 4
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 1 st Fläskfilé
  • 1 st Purjolök
  • 12 st Champinjoner
  • 125 g Färskost
  • 2,5 dl Grädde
  • 2 msk Dragon
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1 st Buljongtärning
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Tomato & herbs krydda
  • Lökpulver
  • Smör att steka i
  • 0,5 dl Riven Parmesanost

Instruktioner

  • Börja att skiva den putsade fläskfilén och stek i smör. Bryn på båda sidor och lägg i en ugnsfast form
    Kryddade köttbitar placerade på en plåt, redo för tillagning.
  • I samma panna steker man dom skivade grönsakerna, tillsätt grädde, philadelphiaost, buljongtärning, dragon, dijonsenap och krydda. Låt puttra i ca 10 minuter. Häll såsen över köttet. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter
    En gräddig sås med svamp och grönsaker i en ugnsform.
  • Innan servering riv över parmesan.
    Gratinerad maträtt med en krämig sås, toppad med riven ost och hackade örter.
  • Serveras med blomkålsris, färska sparrisknoppar och cocktailtomater.
    Grillad kyckling med grönsaker, inklusive sparris och tomater, på en tallrik med sås.