Go Back
+ servings
En bakad maträtt toppad med bacon och mandel, serverad med en skål med sås.
Print
4,34 av 6 röster

Fiskpudding med mandel och bacon

En riktigt god och mättande fiskpudding som passar dig som äter LCHF/lågkolhydratkost. Ett recept inskickat av en medlem på LCHF-arkivet.
Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur
Yield: 6
Author: Amonazon

Materials

Puddingen

  • 800 g torskfile
  • 5 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g Keso
  • 1,5 tsk Salt
  • Några nypor peppar (jag hade vit, svart och kajenn)
  • Lite riven Muskot
  • ½ påse mandelspån (eller 2 msk mandelmjöl)
  • Hyvlat smör

Toppa med

  • 1 pkt bacon

Förslag på tillbehör

  • 100 g skirat eller brynt smör
  • Sallad
  • Citronklyftor

Instruktioner

Förberedelser

  • Om frusen fisk, koka torsken i saltat vatten i 15 minuter annars räcker det med 5 minuter.
  • Lägg fisken i durkslag, försök pressa ur vätska så inte puddingen blir blaskig.
  • Riv sönder fisken med 2 gafflar, inte för mycket, det är gott med lite större fiskbitar i puddingen.
  • Stek bacon knaprigt i strimlor.

Puddingen

  • Häll över bacon och allt stekfett i den form som puddingen ska bakas i.
  • Rör runt så formen blir smord med baconfett och häll över baconet till annat kärl.
  • Lägg fisken i formen.
  • Vispa ihop ägg, keso, grädde och kryddor och häll över fisken.
  • Rör runt lite så smeten rinner ner till botten på formen.
  • Strö mandelspån/mandelmjöl över fiskpuddingen och lägg på lite hyvlat smör.
  • Varmluftsugn: Sätt in formen i 175 gr varmluftsugn i 45 minuter. Airfryer: 160° i 30 minuter.
  • Strö över bacon Varmluftsugn: Låt puddingen vara inne i ugnen på eftervärme i ytterligare en kvart. Airfryer: Om funktionen varmhållning finns i din airfryer, låt puddingen stå på varmhållning i en kvart. Annars borde det räcka att låta den stå kvar i airfryern med stängd lucka på eftervärme i en kvart.

Tillbehör

  • Under tiden puddingen sköter sig själv i ugnen/airfryern kan man fixa sallad och glöm inte att skira smöret eller ännu hellre bryna smöret som sen hälls över fiskpuddingen vid förtäring.