Go Back
+ servings
En portion fetaost och purjobakad torsk serverad med en grönsallad bestående av ruccola och tomater.
Print
Inga röster än

Fetaost och purjolöksbakad torsk

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g torskfilé
  • 50 g purjolök
  • 150 g fetaost
  • 200 g färskost (naturell)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 nypa cayennepeppar

Instruktioner

  • Strimla purjolöken fint och blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn smet.
  • Lägg fisken i portionsbitar i en ugnsfast form och salta och peppra dem lätt.
  • Fördela nu smeten över fisken så att det blir en jämnt fint lager.
  • Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.