Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Fetaost och purjolöksbakad torsk
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
3
Author:
Lari Salminen
Materials
600
g
torskfilé
50
g
purjolök
150
g
fetaost
200
g
färskost (naturell)
1
dl
crème fraiche
1
tsk
torkad timjan
0,5
tsk
salt
1
tsk
pressad citron
1
nypa
nymalen svartpeppar
1
nypa
cayennepeppar
Instruktioner
Strimla purjolöken fint och blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn smet.
Lägg fisken i portionsbitar i en ugnsfast form och salta och peppra dem lätt.
Fördela nu smeten över fisken så att det blir en jämnt fint lager.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.