Go Back
+ servings
En rund pizza med ost, skinka, lök och färska örter på en bakplåt.
Print
4,46 av 11 röster

Fat head pizzabotten (utan mandelmjöl)

Fat head pizzan är en av de absolut mest populära pizzorna inom keto/lchf/low carb. Detta receptet är en variant som är utan mandelmjöl som många inte tål.
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Pizza, Snabbmat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 340 g Färdigriven mozzarellaost
  • 110 g Smetana
  • 45 g Pofiber
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk Olivolja
  • 0,5 msk Xantangummi
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Häll upp osten och smetana i en glasskål som tål mikro. Kör på högsta effekt i 1-2 minuter så att osten börjar smälta. Ta ut och blanda ihop till en jämn smet. Om osten inte har smält helt, så värm det lite till.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Nu ska samtliga ingredienser blandas ihop till en jämn deg. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget, för det är väldigt lätt att det klumpar sig. Ett tips är att använda en köksassistent och degkrok/vinge som du har igång samtidigt som du tillsätter de torra ingredienserna. Blanda tills du har en jämn och fin deg.
  • Ta fram två plåtar med bakplåtspapper på och dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut till den form som du önskar. Nagga botten med en gaffel.
  • Grädda i 220 grader i cirka 12-15 minuter. Botten skall vara gyllene när den är klar.
  • Ta ut och släng på den fyllning du vill ha och grädda i ugnen på så hög värme du kan tills dess att osten smält.