Go Back
+ servings
En plåt med fat head kex som är gyllenbruna och fyrkantiga på ett bakplåtspapper.
Print
4,50 av 2 röster

Fat head kex

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 170 g Mozzarellaost (riven)
  • 85 g Mandelmjöl
  • 2 msk Färskost (naturell)
  • 1 Ägg
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Ev. krydda

Instruktioner

  • Blanda ihop ost och mandelmjöl i en skål som tål mikrovågsugn. Tillsätt färskosten och rör ihop allt.
  • Kör på högsta effekt i mikron i en minut. Ta ut och rör om ordentligt.
  • Ställ in i mikron igen och kör på högsta effekt i 30 sekunder till.
  • Ta ut och tillsätt ägg, salt och eventuell smaksättning. Blanda ihop försiktigt.
  • Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn fyrkant. Här gäller det att jobba snabbt för degen stelnar till när den svalnar.
  • Ta bort det översta pappret och skär upp till lagom stora fyrkanter. Lyft över dem till en ny bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem med lite mellanrum så de inte smälter ihop.
  • grädda på 220 grader i cirka 5 minuter på varje sida. Dvs vänd på dem efter 5 minuter (eller när de fått fin färg) och grädda dem på andra sidan med till de har vacker gyllene färg och är krispiga.
  • Ta ut dem och låt svalna på ett galler. Servera direkt eller förvara i en burk i kylen.