Go Back
+ servings
Tre zucchini-rullar fyllda med ingredienser, serverade på en tallrik med spenat och körsbärstomater.
Print
Inga röster än

Färsfyllda zucchinistubbar

Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept
Yield: 34
Author: Amonazon

Materials

Färsröra

  • 1 msk smör
  • 1 st schalottenlök (finhackad)
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st nypa salt
  • ½ tsk oregano

Ostsås

  • 2 dl grädde
  • 2 msk smetana
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 dl riven valfri ost

Zucchinirullar

  • 1 st stor zucchini skivad på längden
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven västerbottenost

Instruktioner

Zucchini

  • Börja med att skiva zucchinin på längden, gärna på mandolin.
  • Lägg ut zucchiniskivorna på hushållspapper utan att överlappa varann.
  • Strö salt över skivorna och låt dem ligga så medans du lagar till färsröran och ostsåsen.

Färsröra

  • Skär lök, riv vitlök och stek i smöret.
  • Pressa i tomatpuré och köttfärs i pannan och låt det brynas tillsammans med löken.
  • När färsen är genomstekt häll i övriga ingredienser och smaka av att det är lagom sälta och styrka enligt din smak.

Ostsås

  • Värm upp grädde och smetana i en kastrull.
  • Smält ner osten

Zucchinirullar

  • Torka av vätskan som bildats på zucchiniskivorna.
  • Vira ihop zucchiniskivorna till ihåliga rullar och ställ dem upp tätt ihop i en form.
  • Fyll hålen med färsröra ända upp till kanten.
  • Häll ostsåsen över stubbarna.
  • Strössla över riven västerbottenost på stubbarna.
  • Sätt in i ugnen på 180 grader varmluft i 25-30 minuter tills osten fått fin färg.