Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Färsfyllda zucchinistubbar
Förberedelser
30
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept
Yield:
34
Author:
Amonazon
Materials
Färsröra
1
msk
smör
1
st
schalottenlök (finhackad)
1
st
riven vitlöksklyfta
2
msk
tomatpuré
500
g
köttfärs
1
tsk
kalvfond
1
tsk
sambal oelek
1
st
nypa salt
½
tsk
oregano
Ostsås
2
dl
grädde
2
msk
smetana
1
dl
riven västerbottenost
1
dl
riven valfri ost
Zucchinirullar
1
st
stor zucchini skivad på längden
1
tsk
salt
1
dl
riven västerbottenost
Instruktioner
Zucchini
Börja med att skiva zucchinin på längden, gärna på mandolin.
Lägg ut zucchiniskivorna på hushållspapper utan att överlappa varann.
Strö salt över skivorna och låt dem ligga så medans du lagar till färsröran och ostsåsen.
Färsröra
Skär lök, riv vitlök och stek i smöret.
Pressa i tomatpuré och köttfärs i pannan och låt det brynas tillsammans med löken.
När färsen är genomstekt häll i övriga ingredienser och smaka av att det är lagom sälta och styrka enligt din smak.
Ostsås
Värm upp grädde och smetana i en kastrull.
Smält ner osten
Zucchinirullar
Torka av vätskan som bildats på zucchiniskivorna.
Vira ihop zucchiniskivorna till ihåliga rullar och ställ dem upp tätt ihop i en form.
Fyll hålen med färsröra ända upp till kanten.
Häll ostsåsen över stubbarna.
Strössla över riven västerbottenost på stubbarna.
Sätt in i ugnen på 180 grader varmluft i 25-30 minuter tills osten fått fin färg.