Falukorvskebab
Falukorvskebab är ett härligt gott och enkelt sätt att tillaga falukorv på. Ett billigare alternativ till vanlig kebab dessutom. Storfavorit hos många barn!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Airfryer, Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Snabbmat
Yield: 3
Author: Lari Salminen
- 500 g Falukorv
- 3 msk Kebabkrydda
- 1 msk Rapsolja
Börja med att skiva din falukorv så tunt det går.
Man kan testa sig fram vad som funkar bäst att använda, men en vass osthyvel, mandolin, kniv eller skärmaskin är väl det man kan använda.
Absolut bäst strimlor får man med en skärmaskin, men det är kanske inte alla som har det.
Osthyveln funkar bra på falukorv som är lite mer kompakt och har en högre kötthalt.
Lägg dina falukorvstrimlor i en bunke och tillsätt olja och kebabkrydda.
Skaka/blanda tills att kryddan har fördelats någorlunda jämnt på falukorven.