Go Back
+ servings
Stekpanna med falukorv kebabbitar som är stekta och kryddade.
Print
5 av 2 röster

Falukorvskebab

Falukorvskebab är ett härligt gott och enkelt sätt att tillaga falukorv på. Ett billigare alternativ till vanlig kebab dessutom. Storfavorit hos många barn!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Airfryer, Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Snabbmat
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Falukorv
  • 3 msk Kebabkrydda
  • 1 msk Rapsolja

Instruktioner

  • Börja med att skiva din falukorv så tunt det går. Man kan testa sig fram vad som funkar bäst att använda, men en vass osthyvel, mandolin, kniv eller skärmaskin är väl det man kan använda. Absolut bäst strimlor får man med en skärmaskin, men det är kanske inte alla som har det. Osthyveln funkar bra på falukorv som är lite mer kompakt och har en högre kötthalt.
    Skivor av falukorv på en skärbräda med en svart spatel.
  • Lägg dina falukorvstrimlor i en bunke och tillsätt olja och kebabkrydda. Skaka/blanda tills att kryddan har fördelats någorlunda jämnt på falukorven.
    Strimlad kyckling blandad med kryddor i en skål.

Tillaga i stekpanna

  • Stek din falukorvskebab i en vanlig stekpanna på medelhög värme. Se till att vända om i den med jämna mellanrum tills det att du har fått en fin stekyta på den.
    En panna med stekt falukorv som är gyllenbrun och ångande.

Tillaga i ugn

  • Lägg ut dina kebabstrimlor på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter. Vänd lite i falukorvskebaben lite då och då.

Tillaga i airfryer

  • Lägg din kebab i korgen på din airfryer.
  • Kör igång din airfryer på 180°C och tillaga i 15-20 minuter. Se till att vända i kebaben några gånger under tiden.