Falukorvsgratäng med sting
En falukorvsgratäng med härligt sting som kanske blir din nästa husmansklassiker. Härliga spännande smaker och helt lchfvänligt.
Måltid: Gratänger, Korv, Lättlagat, Middagstips
Yield: 4
Author: Fett bra mat - Helena
Korvgratängen
- 1 st Falukorvsring i skivor
- 0,5 st Purjolök, finstrimlad
- 1 dl Dill, finskuren
- 5 dl Créme Fraîche
- 2 msk Majonnäs
- 2 msk Dijonsenap
- 2 msk Pepparrot, färsk, finriven
- 1 msk Sambal Badjek eller Sambal Oelek
- 1 tsk Örtsalt
- 3 dl Mozarellaost, riven
Blomkålsmos
- 1 st Blomkålshuvud, stort
- 50 g Smör
- 1 dl Västerbottenost
- Grädde för spädning
- salt
- Vitpeppar
Korvgratängen
Lägg falukorvsskivor i en smord ugnsform. Strö över purjo och dill på korven.
Rör ihop såsen och klicka ut i formen och bred ut. Strö osten över.
Gratinera i 200 grader i cirka 30 minuter tills osten fått fin färg.
Blomkålsmoset
Koka blomkålsbuketter mjuka i saltat vatten. Låt rinna av väl.
Kör dem tillsammans med smör i en matberedare till du är nöjd med konsistensen. Du kan behöva peta ner från kanterna och köra i olika omgångar. Om du vill ha moset lösare kan du eventuellt späda med lite grädde.
Smaksätt med riven västerbottenost, eventuellt lite salt och några drag med vitpepparkvarnen.