Go Back
+ servings
En portion falukorvsgratäng med grönsaker och krämig sås på en vit tallrik.
Print
2 av 1 röst

Falukorvsgratäng med smak av dragon och senap

En enkel och god falukorvsgratäng med härligt klassiska smaker av dragon och senap. Smaker som verkligen gifter sig och är supergoda!
Förberedelser15 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Gratänger, Korv, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 150 g Kålrabbi
  • 150 g Champinjoner (färska)
  • 50 g Lök (gul)
  • 100 g Paprika (gul)
  • 100 g Zucchini
  • 400 g Falukorv
  • 150 g Tomat
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 2,5 dl Grädde
  • 1 msk Dragon (torkad)
  • 3 msk Dijonsenap
  • 40 g Smör
  • 100 g Parmesanost (Riven)
  • 1 st Vitlöksklyfta

Instruktioner

  • Skala och skiva kålrabbin tunt. Koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, så att de nästan är genomkokta. Häll av vattnet och ställ pannan på spisen igen och ånga av kålrabbin en stund så att överblivet vatten ångar bort. Häll i en ugnsfast form.Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
  • Bryn svampen i smöret, tillsätt paprika, zucchini, lök och vitlök mot slitet och låt det steka med ett par minuter. Salta och peppra. Häll upp i en ugnsfast form.
  • Skiva falukorven och stek den så den får lite färg i en panna. Häll dem i samma form som grönsakerna och blanda runt lite.
  • Tärna tomaterna och lägg ovanpå grönsakerna.
  • Blanda crème fraiche, grädde, senap och dragon. Salta och peppra lite. och häll det över allt i ugnsformen.
  • Strö riven parmesan över alltihopa och gratinera i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.