Falafel
Ett recept på falafel för dig som äter LCHF/low carb/keto och inte vill äta så mycket kolhydrater. Väldigt enkla att göra och riktigt goda.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Vegetariskt
Yield: 5
Author: Lari Salminen
- 1,2 dl skalade hampafrön
- ¼ st gul lök
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk hackad koriander
- 1 tsk linfrömjöl
- 2 tsk vatten
- ¼ tsk salt
- 0,5 tsk spiskummin
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk bakpulver
Börja med att blanda ihop linfrömjöl och vatten och låt det stå och dra.
Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills det att du har en jämn och fin "smet".
Blanda även ner linfrömjölsblandningen.
Forma cirka 5 bollar. Använd ett matskedsmått och se till att degen är riktigt packad. Annars kommer bollarna trilla isär vid tillagningen.
Stek/fritera de i olja, cirka 180 grader. Fritera dem tills de har en fin färg, passa bara så de inte bränner vid.
Låt de ligga på lite hushållspapper när de är klara och servera sedan med önskat tillbehör.