Go Back
+ servings
Tallrik med falafelbollar, tomat, selleri och sås på en bädd av spenat.
Print
5 av 1 röst

Falafel

Ett recept på falafel för dig som äter LCHF/low carb/keto och inte vill äta så mycket kolhydrater. Väldigt enkla att göra och riktigt goda.
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Lättlagat, Vegetariskt
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,2 dl skalade hampafrön
  • ¼ st gul lök
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 tsk linfrömjöl
  • 2 tsk vatten
  • ¼ tsk salt
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Börja med att blanda ihop linfrömjöl och vatten och låt det stå och dra.
  • Lägg samtliga ingredienser i en matberedare och kör tills det att du har en jämn och fin "smet".
  • Blanda även ner linfrömjölsblandningen.
  • Forma cirka 5 bollar. Använd ett matskedsmått och se till att degen är riktigt packad. Annars kommer bollarna trilla isär vid tillagningen.
  • Stek/fritera de i olja, cirka 180 grader. Fritera dem tills de har en fin färg, passa bara så de inte bränner vid.
  • Låt de ligga på lite hushållspapper när de är klara och servera sedan med önskat tillbehör.