Go Back
+ servings
Flera nygräddade tortillas som ligger på ett galler för att svalna.
Print
4,67 av 3 röster

Enkla tortillas

Superenkla tortillas som är helt anpassade för oss som äter lchf. De är naturligt glutenfria och perfekt för fredagsmyset med tacos!
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bröd & kex, Tillbehör
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 8 st Äggvitor
  • 1 st ägg
  • 2 msk Färskost
  • 30 g Kokosmjöl
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • Kokosolja till stekning

Instruktioner

  • Vispa ihop alla ingredienser i en bunke. Det skall bli en slät smet av allt. Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.
  • Vispa upp smeten igen så att du får en klumpfri smet.
  • Stek dina tortillabröd i lite kokosolja i en stekpanna. Smeten räcker ungefär till 8 tortillas, men det beror självklart på vilken storlek du har på din stekpanna. Ett tips är att du klickar ut cirka 1 dl smet i mitten av stekpannan och sen tar du en sked och smetar ut smeten så att du får en rund tortilla. Stek några minuter tills du har vacker färg och vänd och stek några minuter till.
  • Lägg upp på galler och låt svalna innan det är dags att äta.
    Staplade tortillas med en gyllenbrun yta, fotograferade på en mörk bakgrund.