Go Back
+ servings
Fyra ostbröd placerade på en träskärbräda med en mörk servett i bakgrunden.
Print
4,88 av 8 röster

Enkla Ostbröd

Ett väldigt gott och kolhydratsnålt ostbröd med under 1 g kolhydrater per macka. Perfekt för dig som äter lchf eller keto men ändå vill äta en macka.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 4
Author: Lchf Morsan

Materials

  • 2 st Ägg (M/L)
  • 60 g Riven Ost (tex, mozzarella, cheddar, texmex, parmesan)
  • 2 msk Mandelmjöl
  • 2 tsk Pofiber
  • 1 tsk Fiberhusk / Premium Psyllium
  • 1 krm salt
  • 1 krm Lökpulver (valfritt)

Instruktioner

  • Blanda samman följande ingredienser i en skål med tex en sked eller gaffel och rör om tills du får en lite fastare konsistens.
    En skål med risgrynsgröt som har en krämig konsistens och ljusgul färg.
  • Fördela ut fyra runda högar på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och platta ut högarna lite.
    Fyra kakor av en deg som ligger på bakplåtspapper på en plåt.
  • Om du väljer att göra fyra högar så blir ostbrödet ca 8-10 cm i diameter när det är färdiggräddat.
  • Skulle du vilja ha ett större bröd så fördelar du bara ut ostsmeten i tre högar på bakplåtspapperet.
  • Stoppa in i mitten av ugnen på 175grader i 20 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg.
    En gräddad kaka med en ljus färg och små bitar av nötter på bakplåtspapper.
  • Nu är ditt bröd klart att ätas!

Lycka Till !

  • TIPS! Detta bröd är supergott att använda till räkmacka.
    En räksmörgås med skivade ägg, räkor, gurka och en tomat på en skärbräda.