Enkla Ostbröd
Ett väldigt gott och kolhydratsnålt ostbröd med under 1 g kolhydrater per macka. Perfekt för dig som äter lchf eller keto men ändå vill äta en macka.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Yield: 4
Author: Lchf Morsan
- 2 st Ägg (M/L)
- 60 g Riven Ost (tex, mozzarella, cheddar, texmex, parmesan)
- 2 msk Mandelmjöl
- 2 tsk Pofiber
- 1 tsk Fiberhusk / Premium Psyllium
- 1 krm salt
- 1 krm Lökpulver (valfritt)
Blanda samman följande ingredienser i en skål med tex en sked eller gaffel och rör om tills du får en lite fastare konsistens.
Fördela ut fyra runda högar på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och platta ut högarna lite.
Om du väljer att göra fyra högar så blir ostbrödet ca 8-10 cm i diameter när det är färdiggräddat.
Skulle du vilja ha ett större bröd så fördelar du bara ut ostsmeten i tre högar på bakplåtspapperet.
Stoppa in i mitten av ugnen på 175grader i 20 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg.
Nu är ditt bröd klart att ätas!