Go Back
+ servings
En skål med vaniljglass, skivade jordgubbar och en kvist mynta.
Print
5 av 5 röster

Enkel vaniljglass

Detta är ett grundrecept på en enkel vaniljglass som innehåller ungefär 2 gram kolhydrater per portion. Perfekt för dig som äter LCHF och vill ha bra glass!
Förberedelser15 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Efterrätter, Glass
Kök: Skandinaviskt
Keyword: sockerfri glass, sommar
Yield: 10 portioner
Calories: 115kcal
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Elvisp eller köksassistent
  • Glassmaskin Inget måste, men du får en bättre glass.

Materials

  • 2 st ägg
  • 1 dl Sötning
  • 0,5 tsk Guarkärnmjöl
  • 2 dl Standardmjölk
  • 3 dl Grädde
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Blanda ihop sötning, salt och guarkärnmjöl.
  • Vispa ihop ägg och sötningsblandningen till ett riktigt fluffigt skum. Använd elvisp eller köksassistent.
  • Koka under tiden upp mjölk, grädde och vaniljpulver.
  • Tillsätt den varma mjölkblandningen lite i taget i äggvispet tills allt är tillsatt. Vispa ihop så allt blandas.

Glassmaskin med inbyggd kompressor

  • Sätt igång glassmaskinen och häll ner den varma vätskan direkt i maskinen. Kör glassen cirka 45-60 minuter tills den stelnat till.

Glassmaskin med isblock

  • Kyl ner smeten snabbt till en kall temperatur. Ju kallare desto bättre. Kör sedan smeten enligt din glassmaskins instruktioner.

Utan glassmaskin

  • Kyl ner glassen. Ställ in den i frysen och gå dit och rör i den varje halvtimme ungefär tills det att den stelnat.

Nutrition

Kalorier: 115kcal | Kolhydrater: 2g | Protein: 2g | Fett: 11g | Fiber: 0,1g