Go Back
+ servings
Laxfiléer med skivor av lime, tomat och grön lök på en svart tallrik.
Print
5 av 1 röst

Enkel limelax i ugn

Enkel limelax i ugn är ett superenkelt man så otroligt gott och fräscht recept som passar till lunch, eller även som en god middag. Perfekt lchf!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Laxfilé, skinnfri
  • 1 st Lime
  • 2 st Tomater
  • Olivolja
  • salt
  • Svartpeppar
  • Salladslök

Förslag på tillbehör

  • Krämig blomkålssallad
  • Falsk potatissallad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan neråt. Salta och peppra.
  • Skär salladslöken i mindre bitar och skiva tomat och lime. Fördela det över laxen.
  • Ringla olivolja över allt.
  • Ställ in i ugnen och tillaga den cirka 15 minuter. Om du har en kökstermometer så skall laxen har en innertemperatur mellan 52-55 grader.
  • Ta ut och servera direkt.