Go Back
+ servings
En ugnsform med kycklinggratäng som innehåller tomater och ost, gräddad till gyllenbrun.
Print
5 av 1 röst

Enkel kycklinggratäng

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Kycklingfilé
  • 280 g Bacon
  • 1 st Paprika
  • 1 st Gul lök
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Kycklingfond, koncentrerad
  • 2 msk Chilisås
  • 1,5 dl Grädde
  • 4 dl Crème fraiche
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 200 g Riven ost
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och strimla baconet.
  • Skär upp paprikan och löken och låt den fräsa med köttet en liten stund.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna förutom den rivna osten och låt dem sjuda tillsammans.
  • Häll över blandningen till en ugnsfast form, strö över riven ost och färsk klippt persilja.
    En kycklinggratäng med grönsaker och ett lager av riven ost på toppen.
  • Placera formen i ugnen och grädda vid 200 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills gratängen får en härlig gyllene färg.