Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Enkel kycklinggratäng
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
400
g
Kycklingfilé
280
g
Bacon
1
st
Paprika
1
st
Gul lök
2
msk
Tomatpuré
1
msk
Kycklingfond, koncentrerad
2
msk
Chilisås
1,5
dl
Grädde
4
dl
Crème fraiche
1
tsk
Vitlökspulver
200
g
Riven ost
salt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Skär upp kycklingen i lagom stora bitar och strimla baconet.
Skär upp paprikan och löken och låt den fräsa med köttet en liten stund.
Tillsätt de övriga ingredienserna förutom den rivna osten och låt dem sjuda tillsammans.
Häll över blandningen till en ugnsfast form, strö över riven ost och färsk klippt persilja.
Placera formen i ugnen och grädda vid 200 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills gratängen får en härlig gyllene färg.