Go Back
+ servings
Två papperskoppar med chokladglass, en sked i varje kopp.
Print
3,15 av 7 röster

Enkel chokladglass

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass, Sötsaker
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 240 ml grädde 40%
  • 2 st ägg
  • 80 ml Sukrin melis Eller annan florsötning
  • 60 ml kakaopulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke. Börja gärna med att blanda ihop det försiktigt med en sked, annars kommer du ha allt pulver i hela köket. När det väl är blandat kan du vispa ihop det bättre med elvisp.
  • Häll sedan upp i glassmaskinen och kärna glassen enligt glassmaskinens bruksanvisning.
  • Om du inte har glassmaskin, häll upp smeten i en bunke och ställ i frysen. Vispa om i den var tjugonde minut tills den stelnat helt.