Go Back
+ servings
En ugnsgratinerad broccolirätt med ost och grönsaker i en vit form.
Print
4,37 av 36 röster

Enkel broccoligratäng

En otroligt enkel men god broccoligratäng som du kan ha som tillbehör till kallskuret eller varför inte på en buffé istället för potatisgratäng. Perfekt lchf!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Broccoli
  • 1,5 dl Grädde
  • 2 dl Riven ost
  • 2 st ägg
  • Vitlök efter smak
  • salt
  • Svartpeppar
  • Eventuell smaksättning

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).
  • Dela broccolin i lagom stora bitar, det är efter smak och utseende.
  • Koka den i lättsaltat vatten tills det att den är nästan genomkokt. Häll av vattnet och ånga gärna av den lite på plattan så att den inte är så vattnig.
  • Blanda ihop ägg, ost, grädde och kryddor.
  • Häll upp broccolin i en ugnsfast form och slå gräddblandningen över det hela.
    En skål med broccoligratäng täckt med riven ost och gräddsås.
  • Ställ in i ugnen och gratinera den i 15-20 minuter tills det att gratängen har fått en fin färg.
  • Ta ut och servera till lite kallskuret eller en köttbit.