Go Back
+ servings
En kladdkaka skuren i åtta bitar på ett bakplåtspapper med en kniv bredvid.
Print
2,34 av 3 röster

En helt vanlig, jävligt god kladdkaka

Det här är en helt vanlig, jävligt god kladdkaka som är helt anpassad till lchf och keto. Njut av en bit, eller två med gott samvete!
Förberedelser5 minuter
Active Time17 minuter
Total tid22 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: @lchfchristine

Materials

  • 1 dl Pofiber
  • 1,5-2 dl Sötning
  • 4 msk Kakao
  • 4 st ägg
  • 150 g Smör
  • 2 krm Vaniljextrakt/vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°c och klä en springform med bakplåtspapper
  • Smält smöret i en kastrull
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Rör sedan ner ägg, smör och vaniljarom
  • Häll över smeten i formen och fördela ut den jämnt med en slickepott
  • Grädda i ca 16-17 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den (På bild är den gräddad i 17 och sedan svalnat)
  • Servera med sockerfri glass, vispad grädde eller som den är😍