Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Elviiras hasselnötsmörkakor
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
1,75
dl
hasselnötsmjöl
1,2
dl
mandelmjöl
0,75
dl
sötning
85
g
rumstempererat smör (Normalsaltat)
20
droppar
steviadroppar (vanilj)
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.
Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.
Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.
Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.
Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!