Go Back
+ servings
En stapel av hasselnötsmörkakor med ett blått band knutet runt dem.
Print
Inga röster än

Elviiras hasselnötsmörkakor

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,75 dl hasselnötsmjöl
  • 1,2 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl sötning
  • 85 g rumstempererat smör (Normalsaltat)
  • 20 droppar steviadroppar (vanilj)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
  • Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
  • Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.
  • Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.
  • Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.
  • Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.
  • Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!