Egg bites - Sous vide
Egg bites sous vide, ett helt perfekt sätt att tillaga ägg. Det blir som en kombination av krämig äggröra och omelett, men hundra gånger godare! Perfekt LCHF!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 10 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Frukost, Lättlagat, Sous vide
Yield: 3
Author: Lari Salminen
Egg bites
- 200 g ägg
- 150 g Smetana
- 50 g Västerbottensost
- Ev. en nypa salt
Förslag på topping
- Rökt skinka, tomater, lök och färsk basilika
- Hackade räkor, dill, hackat kokt ägg
- Tomater, mozzarellaost och basilika
Sätt igång din sous vide på 40-45 grader och låt den börja värma upp vattnet. Under tiden gör vi klart burkarna.
Blanda ihop ägg, smetana, ost och salt i en bunke och mixa ihop det till en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i tre stycken burkar. Toppfyll inte utan lämna kvar 0,5-1 cm upp till kanten.
Stäng locket på burkarna och lägg försiktigt ner burkarna i det varma vattnet. Nu kan du öka temperaturen på cirkulatorn till 75 grader och ställa in tiden på 60 minuter.
Tänk på att vattnet måste täcka hela burken, även locket.
Under tiden du väntar kan du förbereda den topping du vill ha på.
Det funkar ju faktiskt att göra en liten buffé med olika typer av topping.
När tiden är slut tar du upp burkarna och ställer på ett galler så de får svalna av lite.
Toppa sedan med vad du vill ha för topping och ät när de är varma eller så väntar du och låter de svalna och äter de kalla.