Go Back
+ servings
En skål med hasselnötssmör som har en tjock och krämig konsistens.
Print
Inga röster än

Eget hemgjort hasselnötssmör

Att göra eget hemgjort hasselnötssmör, det är inte alls svårt. Endast två ingredienser och en matberedare är allt som du behöver. Inga tillsatser eller socker!
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Godis, Såser & röror, Snacks & tilltugg
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Rostade hasselnötter
  • 1 krm salt

Du behöver

  • Matberedare

Instruktioner

  • Lägg i nötterna och eventuellt salt om du vill ha lite saltsmak på det hela i en matberedare och mixa på. Det tar lite tid innan oljan i nötterna börjar att släppa, så till en början är det mest smulor. Stanna lite ibland och peta ner det som fastnar på kanten. Men, efter ett tag så kommer oljan att släppa och slutligen så blir det mer och mer krämigt. Mixa på tills det att du har en konsistens som du själv tycker om. Vissa tycker om ett helt slätt smör och vissa vill ha lite bitar i det.
  • När du känner dig nöjd, smaka av så att det är lagom mycket salt om du har salt i smöret och häll sedan upp i en burk.