Blanda ihop alla ingredienserna som tillhör marinad 1 i en skål.
Häll marinaden över köttet och blanda ihop väl så att allt kött får marinad på sig.
Ställ in i kylen, och låt marinera minst 3 timmar, men gärna längre än så. Det bästa är att låta köttet ligga i marinaden över natten så får det så mycket smak som möjligt.
Tillaga fläskfilén
Ta fram köttet och ta upp det ur marinaden. Torka av det med hushållspapper så att det har en torr yta.
Bryn köttet runt om i smör/olja.
Om du hellre vill ge det lite yta på grillen, så är det ett ypperligt sätt att få lite mer smak på den.
Lägg köttet i en ugnsfast form.
Sätt in den i ugnen på 150°C tills du har en kärntemperatur på 70°C. Cirka 25-30 minuter.
Använd en stektermometer för att kunna ta ut köttet i helt rätt tid.
Marinad 2
Blanda ihop alla ingredienser för marinad 2 i en skål stor nog för köttet att få plats.
Lägg ner det stekta köttet i marinaden när köttet fortfarande är varmt.
Låt svalna lite innan du ställer in det i kylen.
Låt köttet ligga i kylen och marineras en andra gång, därav dubbelmarinerad fläskfilé.
Minst tre timmar är att rekommendera. Vänd runt köttet nån gång under tiden med.
Servering
När det är dags för servering, så skivar du upp köttet så tunt som du vill ha det och lägger upp på ett serveringsfat.
Häll sedan marinaden som köttet legat i (marinad 2) över köttet och servera med goda tillbehör.