Go Back
+ servings
En äggmacka med skinka, ost och färska örter skuren på en tallrik.
Print
4,39 av 31 röster

Dubbel "äggmacka"

En superlätt dubbel "äggmacka" som du svänger ihop på cirka fem minuter. Perfekt för de dagar du inte vill vara i köket länge.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat
Yield: 1
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st ägg
  • 3-4 st skivor ost
  • 3-4 st skivor skinka
  • 1 st tomat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 nypa oregano
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Hacka vitlöken och fräs den i smöret.
  • Knäck i äggen och stek dem. Du kan välja att vändsteka eller ha rinnig gula beroende på vad du gillar.
  • Lägg skinka, ost och skivad tomat på ena ägget, krydda med lite salt och peppar samt oregano.
  • Vänd på det andra ägget ovanpå det andra och lägg ett lock över en liten stund så osten får smälta.
  • Servera som det är eller varför inte på en skiva av Sannas limpa.

Video