Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,39
av
31
röster
Dubbel "äggmacka"
En superlätt dubbel "äggmacka" som du svänger ihop på cirka fem minuter. Perfekt för de dagar du inte vill vara i köket länge.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
10
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Lättlagat
Yield:
1
Author:
Lari Salminen
Materials
2
st
ägg
3-4
st
skivor ost
3-4
st
skivor skinka
1
st
tomat
1
st
vitlöksklyfta
1
nypa
oregano
Smör till stekning
Instruktioner
Hacka vitlöken och fräs den i smöret.
Knäck i äggen och stek dem. Du kan välja att vändsteka eller ha rinnig gula beroende på vad du gillar.
Lägg skinka, ost och skivad tomat på ena ägget, krydda med lite salt och peppar samt oregano.
Vänd på det andra ägget ovanpå det andra och lägg ett lock över en liten stund så osten får smälta.
Servera som det är eller varför inte på en skiva av Sannas limpa.
Video