Go Back
Fiskfiléer i en panna med dill och löksås, täckta av grädde och örter.
Print
Inga röster än

Dill och lökbräserad gädda

Ett otroligt gott recept på gädda som är en fisk som kanske inte äts så mycket som den borde. Gädda kan vara en riktigt god matfisk.
Måltid: Fisk & skaldjur, Lunch, Middagstips
Author: Lasse

Materials

  • 800 g benfri gäddfilé
  • 4 msk smör till stekning
  • 2 dl finskuren gul lök
  • 2 dl Grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl hackad dill
  • 1 st citron
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Instruktioner

  • Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.
  • Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.
  • Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.
  • Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.
  • Tillsätt sist finskuren dill, och smaka av med citronsaft, salt och peppar.