Go Back
+ servings
Laxpudding med ett gyllene osttäcke i en ugnsform.
Print
5 av 1 röst

Dianas Laxpudding LCHF-style

Dianas laxpudding är ett gott lchfrecept för dig som tycker om laxpudding men vill minska ner på mängden kolhydrater. Passar egentligen de flesta.
Förberedelser30 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lunch, Middagstips
Yield: 1
Author: Diana S

Materials

  • 2 st Rättikor
  • 300 g Rökt lax eller annan lax
  • 200 g Bladspenat
  • 1 st Gul lök
  • 2 Klyftor Vitlök
  • 5 dl Vispgrädde
  • 2 msk Dill hackad
  • 25 g Smör
  • 2 st ägg
  • 3 msk Färskost, typ philadelphia
  • Eventuellt Riven ost
  • Salt och Vitpeppar

Serveras med

  • Skirat eller brynt smör

Instruktioner

  • Skala och skiva rättikan tunt.
  • Koka ca 10 min i lättsaltat vatten. Slå av i ett durkslag.
  • Häll ca 4 dl av grädden i kastrullen tillsammans med dillen och färskosten.
  • Skiva löken och tillsätt rättika, gul lök och pressad vitlök i gräddblandningen. Salta och peppra. Låt småkoka ca 10-15 min.
  • Fräs under tiden spenaten i smöret och ställ åt sidan.
  • Lägg hälften av rättikan I botten på en form ( och hälften av gräddblandningen) lägg på spenat och all lax och resten av rättikan.
  • Vispa äggen med resten av grädden och slå på det. Toppa eventuellt med lite riven ost om man vill.
  • Ställ i ugnen 175 grader ca 30-40 min, tills den fått fin färg och inte känns alltför lös. Låt den gärna stå en stund så den hinner sätta sig. Servera med skirat/brynt smör.