Go Back
Fyllda ägg med krämig fyllning och gräslök på en träskärbräda.
Print
5 av 1 röst

Deviled eggs

Kolla in det här enkla men läckra receptet för att göra deviled eggs. Lär dig alla tips och tricks för att skapa en läckert krämig äggrätt som alla kommer att älska!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Tillbehör
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 st ägg, stora
  • 4 msk majonnäs
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • Rökt paprika till garnering
  • Några skvätt tabasco
  • Hackad gräslök till garnering
  • salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Skala dina hårdkokta ägg.
  • Dela dom på mitten. Tänk på att torka av kniven mellan varje ägg för att få ett så fint snitt som möjligt.
    Fyra halverade ägg på en träskärbräda med en kniv i bakgrunden.
  • Gröp försiktigt ur gulorna och lägg dom i en matberedare.
  • Om det är någon äggvita som går sönder, så kan du använda den i smeten med. Det är bara att mixa med den tillsammans med gulorna.
  • Mixa nu gulorna till en fin smet.
  • Tillsätt dijonsenap, vinäger, majonnäs, tabasco och lite salt och peppar efter smak.
  • Mixa tills du har en riktigt slät och fin smet. Smaka av!
  • Häll upp smeten i en spritspåse och fyll nu dina ägghalvor med smeten.
  • Toppa med lite klippt/skuren gräslök och lite rökt paprikapulver.
  • Servera direkt!
    En tallrik med deviled eggs dekorerade med paprika och grön örtkrydda.