Go Back
+ servings
En kaka med kokosfrosting och röda vinbär på toppen, delvis skuren på en träyta.
Print
4,80 av 5 röster

Davinas saffranskaka med citronfrosting

Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 8
Author: Davinas keto

Materials

Kakan

  • 2 ägg
  • 1,5 dl Sötning
  • 100 g Smör, rumsvarmt
  • 0,5 g Saffran, 1 påse
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Pofiber
  • 0,5 dl Kokosmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1,5 dl Grädde
  • Till formen, smör och kokosflingor

Citronfrosting

  • 100 g Philadelphiaost
  • 25 g Smör rumsvarmt
  • 0,5 dl Sukrin melis
  • 1-2 msk Citronsaft
  • Zest från 1 citron

Instruktioner

Kakan

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  • Vispa äggen fluffigt ihop med sötning.
  • Tillsätt smöret och vispa en stund till.
  • Blanda ihop alla torra ingredienserna och blanda ihop med äggsmeten. (Kommer bli en tjockare smet.)
  • Bred ut smeten i en smord och ”bröad” rund form, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–27 minuter. Låt den svalna i formen.

Citronfrosting

  • Vispa ihop alla ingredienser och bred på den svalna kakan. Dekorera med lingon och kokosflingor.
    Kaka med kokosfrosting och röda vinbär på en träskärbräda.