Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,80
av
5
röster
Davinas saffranskaka med citronfrosting
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield:
8
Author:
Davinas keto
Materials
Kakan
2
ägg
1,5
dl
Sötning
100
g
Smör, rumsvarmt
0,5
g
Saffran, 1 påse
2
tsk
Bakpulver
2
dl
Mandelmjöl
0,5
dl
Pofiber
0,5
dl
Kokosmjöl
1
msk
Fiberhusk
1,5
dl
Grädde
Till formen, smör och kokosflingor
Citronfrosting
100
g
Philadelphiaost
25
g
Smör rumsvarmt
0,5
dl
Sukrin melis
1-2 msk Citronsaft
Zest från 1 citron
Instruktioner
Kakan
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Vispa äggen fluffigt ihop med sötning.
Tillsätt smöret och vispa en stund till.
Blanda ihop alla torra ingredienserna och blanda ihop med äggsmeten. (Kommer bli en tjockare smet.)
Bred ut smeten i en smord och ”bröad” rund form, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–27 minuter. Låt den svalna i formen.
Citronfrosting
Vispa ihop alla ingredienser och bred på den svalna kakan. Dekorera med lingon och kokosflingor.