Go Back
+ servings
Chokladbollar täckta med mandel, placerade på en träskärbräda.
Print
3,12 av 17 röster

Davinas pepparkaksbollar med choklad och mandelspån

Jätteenkla och goda pepparkaksbollar från Davina. Perfekt till julbaket om man vill ha något lite nyttigare godis. Kanon för lchf och keto.
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 4
Author: Davinas keto

Materials

  • 70 g Smör, rumstempererat
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1 krm Ingefära (malen)
  • 1 msk Kanel
  • 1 msk Kardemumma
  • 2 msk Sötning (sukrinmelis)
  • ½ dl Mandelspån
  • 50 g Mörkchoklad (minst 70%)

Instruktioner

  • Smält chokladen i vattenbad.
  • Blanda resten av ingredienserna. Ställ i kylen i 15 min.
  • Ta ut från kylen och rulla 10 små bollar.
  • Rulla i chokladen och på med mandelspån.
  • Ställ i kylen i 10 min.
  • Ta ut ur kylen 5-10 min innan servering och njut!
    Chokladbollar täckta med mandelspån på en träskärbräda.