Go Back
Kakor med kokosfrosting och apelsinskal på en träyta.
Print
5 av 1 röst

Davinas Morotsmuffins

Davinas morotsmuffins är precis lika goda som "vanliga" morotsmuffins. Men, de är anpassade till lchf och keto, så mycket mindre kolhydrater. Supergoda!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Author: Davinas keto

Materials

Morotsmuffins

  • 2 st ägg
  • 1 dl Sukrin gold
  • 1 dl Mandelmjöl
  • ½ dl Pofiber
  • ½ tsk Bikarbonat
  • 1,5 tsk Kanel
  • 1 krm Malen ingefära
  • ½ tsk Vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • 25 g Smör
  • ½ dl Kokosolja
  • 2 dl Rivna morötter ca 1-2 st

Frosting

  • 100 g Philadelphiaost
  • 25 g Mjukt smör
  • ½ dl Sukrin melis
  • 1 msk Citronsaft
  • Zest från 1 citron

Instruktioner

Muffinsen

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  • Ta fram 10 st muffinsformar och lägg på en plåt.
  • Smält smör och kokosolja tillsammans i en kastrull.
  • Riv morötterna.
  • Vispa ägg och sötning fluffigt i en bunke.
  • Blanda alla andra torra ingredienser i en annan bunke.
  • Blanda nu alla ingredienser tillsammans och häll i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen i 20 min. När dem är färdiga låt dem svalna innan du tar på frostingen.

Frosting

  • Vispa ihop alla ingredienser och spritsa eller bred på. Vill man göra dem lite finare kan man lägga lite rivna morötter och kokosflingor på toppen av dem. Hoppas ni gillar dem.
    En hand som håller en bit av en kaka med glasyr och apelsinskal på toppen.