Go Back
+ servings
En hand som håller en fralla med smör, sallad och rullad ost på en träyta.
Print
4,67 av 3 röster

Davinas Lchf-Frallor

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 6
Author: Davinas keto

Materials

  • 6 ägg
  • 200 g Riven ost
  • 1 msk Philadelphiaost
  • 1 msk Crème fraiche
  • 1 dl Havrefiber
  • 0,5 dl Pofiber
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 msk Hampafrön
  • 1 msk Chiafrön
  • 2 msk Solroskärnor
  • 3 tsk Bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Havssalt på toppen
  • Vallmofrön på toppen

Instruktioner

  • Ta fram en plåt och klä den med bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 180 grader. (Varmluft)
  • Knäck äggen i en bunke och vispa i 1 minut. Häll i den rivna osten, Philadelphiaosten, crème fraiche och vispa ihop.
  • Blanda ner de andra torra ingredienserna och blanda ihop. Låt stå i ca 10 min.
  • Ta gärna lite vatten på händerna när du ska göra bollarna, så klibbar det inte lika mycket. Gör 7 medelstora bollar eller 8 mindre och strö över vallmofrön.
  • Grädda i mitten av ugnen i mellan 25-27 min. Dem ska ha lite färg på toppen när dem är klara. Ta ut och låt svalna innan du delar på dem. Jag förvarar dem i frysen delade så att dem tinar snabbt eller så rostar jag dem 😃👌🏼 Hoppas ni gillar dem!
    Färska bröd med vallmofrön och havssalt på en träskärbräda.