Go Back
+ servings
En tallrik med ris, tomatsås, körsbärstomater och fetaost.
Print
5 av 2 röster

Davinas fetaostfyllda köttbullar i italiensk tomatsås.

Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Middagstips
Yield: 4
Author: Davinas keto

Materials

  • 500 g Färs
  • 500 g Passerade tomater
  • 1 Lök
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 3 msk Basilika i kruka eller torkad
  • 3 msk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk Peppar
  • 3 msk Tomatpesto
  • 70 g Fetaost.
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Tomatpuré
  • 8 st Körsbärstomater

Instruktioner

Köttbullar.

  • Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg köttfärsen i en skål och hacka löken och tärna fetaosten.
  • Tillsätt ägget, 1 msk salt 0,5 msk peppar och löken i köttfärsen och blanda. Läggtill fetaosten och försiktigt blanda runt helst med händerna tycker jag.
  • Gör lagom stora bollar och lägg dem i en form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
    Tio råa köttbullar med lök och fetaost i en ugnsform.

Tomatsås.

  • Ta en kastrull och sätt på medelvärme. Hacka vitlöken och fräs i olivoljan i ett par minuter.
  • Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, tomatpesto, ca 2 msk salt, och basilikan och låt puttra i 20 min.
  • Efter ca 20 min lägg till körsbärstomater och smaka av. Låt puttra i ca 10 min till.
    En kastrull med tomatsås som innehåller bitar av grönsaker och kryddor.
  • Efter ca 25 min i ugnen ta ut köttbullar och lägg ner dem i såsen och rör försiktigt runt. Jag lät dem koka ihop i ca 5 min.
    Köttbullar som kokar i en gryta med tomatsås och vitlök.

Purepasta spagetti

  • Öppna paket och skölj i vatten i 2 minuter. Värm sedan i mikron eller genom att hälla varmt vatten på dem. Färdiga att äta!
    Förpackning av organisk pure spaghetti gjord av konjacrot med en bild av tillagad pasta.
  • Detta serverade jag med en grönsallad och lite fetaost på toppen. Super gott!!
    Tallrik med glasnudlar toppade med tomatsås och fetaost, serverad med en grönsallad.