Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg köttfärsen i en skål och hacka löken och tärna fetaosten.
Tillsätt ägget, 1 msk salt 0,5 msk peppar och löken i köttfärsen och blanda. Läggtill fetaosten och försiktigt blanda runt helst med händerna tycker jag.
Gör lagom stora bollar och lägg dem i en form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Tomatsås.
Ta en kastrull och sätt på medelvärme. Hacka vitlöken och fräs i olivoljan i ett par minuter.
Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, tomatpesto, ca 2 msk salt, och basilikan och låt puttra i 20 min.
Efter ca 20 min lägg till körsbärstomater och smaka av. Låt puttra i ca 10 min till.
Efter ca 25 min i ugnen ta ut köttbullar och lägg ner dem i såsen och rör försiktigt runt. Jag lät dem koka ihop i ca 5 min.
Purepasta spagetti
Öppna paket och skölj i vatten i 2 minuter. Värm sedan i mikron eller genom att hälla varmt vatten på dem. Färdiga att äta!
Detta serverade jag med en grönsallad och lite fetaost på toppen. Super gott!!