Crème Toum - Libanesisk vitlökssås
Crème Toum är en libanesisk vitlökssås som påminner mycket om aioli, utan äggula och senap. En fantastiskt fräsch och god sås som passar perfekt till kött.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 3 st Äggvitor
- 2-4 st vitlöksklyftor
- 2 tsk Pressad citron
- 1 tsk salt
- 4 dl Rapsolja (neutral)
Riv vitlöken, eller mosa till den med kniven och hacka.
Ta fram en matberedare med kniv och lägg i äggvitor, vitlök, salt och citronsaft.
Kör på maxhastighet tills du har ett fint "marängskum".
Tillsätt sedan oljan i en fin fin stråle i sakta tempo samtidigt som du låter matberedaren snurra på.
Kör på tills det att du har tillsatt all olja.
Smaka av med salt och ev. mer citronsaft.
Ställ i kylen minst en timme, så den får en chans att dra ut all smak och få en härlig kick av vitlök.
Servera till grillar kött, eller egen hemgjord kebab.