Go Back
+ servings
En skål med krämig tomatsoppa och en gryta med soppa samt grönsaker vid sidan.
Print
4,21 av 39 röster

Cowboysoppa

Cowboysoppa är en otroligt lättlagad och god köttfärssoppa som passar utmärkt för dig som vill ha en mustig och mättande soppa. Anpassad för LCHF.
Förberedelser20 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Köttfärs
  • 130 g Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 200 g Kålrot
  • 200 g Rättika
  • 2 st Paprikor
  • 9 dl Vatten
  • 5 dl Grädde
  • 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 7 msk Tomatpuré
  • 1 msk Torkad oregano
  • 1 msk Örtsalt
  • Smör till stekning
  • Malen svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök. Tärna kålroten och rättikan i cirka 0,5x0,5 cm stora tärningar. Tärna även paprikan i lika stora bitar.
  • Bryn köttfärsen och lökarna i lite olivolja. Använd en ballongvisp för att finfördela köttfärsen när du bryner den. Salta och peppra lite.
  • Lägg i kålroten, rättikan och paprikan med och låt de fräsa med i några minuter.
  • Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp och sen puttra i cirka 20-30 minuter tills det att rotsakerna är mjuka. Smaka av med örtsalt och peppar.
  • Njut nu av din goda Cowboysoppa, gärna tillsammans med ett gott vitlöksbröd.