Go Back
+ servings
Tallrik med kyckling, grönsaker och gröna bönor på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Middagstips
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 1 st Kyckling (hel)
  • 1 st Purjolök
  • 4 st Charlottenlök (eller syltlök)
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 400 g Varmrökt fläsk
  • 250 g Champinjoner
  • 0,5 dl Tomatpuré
  • 3 dl Mustigt rött vin
  • 3 dl Kycklingbuljong
  • 2 msk Timjan
  • 2 st Lagerblad
  • 1 msk Hel svartpeppar
  • 4 st Morötter
  • 6 st Stjälkar selleri

Vitlöksfrästa haricots verts

  • 1 kg Haricots verts
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Stycka kycklingen. Hacka alla grönsaker.
  • Skär bort svålen från fläsket och tärna den grovt. Låt svålen svettas i grytan så den släpper lite fett (mycket smak här). Lyft ur svålen och tillsätt en smörklick. Fräs sedan kycklingen så den får lite färg.
  • Stek champinjonerna vid sidan av i lite smör. Tillsätt champinjonerna och grönsakerna i grytan. I med tomatpurén och låt den fräsa med lite.
  • Tillsätt sedan vinet och buljongen, lagerbladet och pepparn. Låt koka under lock i ungefär en timme. Sista kvarten tillsätts timjan. Låt sedan den koka utan lock ett tag. Tomatpurén kommer att reda den en aning.
  • Koka haricots verts i lågt spad. Stek sedan vitlöken i olivolja. Tillsätt sedan haricots verts och fräs det en stund.