Go Back
+ servings
Skål med coleslaw som innehåller strimlad vitkål och morötter i en krämig dressing.
Print
4,59 av 31 röster

Coleslaw

Coleslaw är grymt gott till grillat kött! Detta är enligt mig det godaste receptet på coleslaw enligt mitt tycke och fullt med riktigt härliga smaker!
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Sallader, Såser & röror, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 dl Smetana
  • 1 tsk Ingefära (malen)
  • 1,5 dl Majonnäs
  • 200 g Morot
  • 600 g Vitkål
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 nypa salt
  • 1 st Rödlök (finstrimlad)

Instruktioner

  • Strimla vitkålen fint, gärna med en matberedare eller mandolin. Riv morötterna med.
    Skivad vitkål och en mandolin på en skärbräda med en kniv bredvid.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke och krydda med ingefära, salt och nymalen svartpeppar. Var inte rädd för att använda händerna när du blandar, självklart med engångshandskar på. Hur mycket salt och peppar, det får du känna efter själv, för det är en smaksak, men jag gillar när det är en hel del peppar i.
    En hand med blå handske blandar coleslaw i en metallskål.
  • Låt stå i kyl och dra ett dygn så är den som godast. Du kan givetvis äta din coleslaw tidigare än så, men då kan det vara bra att massera vitkålen lite mer för att få den att mjukna lite.