Coleslaw
Coleslaw är grymt gott till grillat kött! Detta är enligt mig det godaste receptet på coleslaw enligt mitt tycke och fullt med riktigt härliga smaker!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Sallader, Såser & röror, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 4 dl Smetana
- 1 tsk Ingefära (malen)
- 1,5 dl Majonnäs
- 200 g Morot
- 600 g Vitkål
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 2 nypa salt
- 1 st Rödlök (finstrimlad)
Strimla vitkålen fint, gärna med en matberedare eller mandolin. Riv morötterna med.
Blanda alla ingredienser i en bunke och krydda med ingefära, salt och nymalen svartpeppar. Var inte rädd för att använda händerna när du blandar, självklart med engångshandskar på.
Hur mycket salt och peppar, det får du känna efter själv, för det är en smaksak, men jag gillar när det är en hel del peppar i.
Låt stå i kyl och dra ett dygn så är den som godast.
Du kan givetvis äta din coleslaw tidigare än så, men då kan det vara bra att massera vitkålen lite mer för att få den att mjukna lite.