Go Back
+ servings
Glasburk med inlagd citrusfrukt, en mortel och kryddor på ett bord.
Print
5 av 2 röster

Citrussill

Citrussill är en riktigt god och fräsch klar sill som funkar till alla tillfällen, både jul, midsommar och påsk. Väldigt lätt att göra dessutom!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 190 g Inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
  • 0,5 dl Ättiksprit
  • 1,5 dl Vatten
  • 2 msk Sötning
  • 7 st Vitpepparkorn
  • 2 st Lagerblad
  • 10 g Ingefära (färsk)
  • 20 g Rödlök
  • Skalet av 0,5 apelsin (ekologisk)
  • Skalet av 0,75 citron (ekologisk)
  • 1 msk Pressad apelsin
  • 1 msk Pressad citron

Instruktioner

  • Koka upp lagen först. Ättika, vatten, sötning, vitpeppar och lagerblad. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Skär sillen i lagom stora bitar, cirka 1-2 cm breda är lagom.
  • Skiva löken, ingefäran och strimla skalen.
  • Lägg sill, rödlök, ingefära och citrusskal i en burk. Slå på den kalla lagen.
  • Blanda runt lite i burken och ställ kallt i minst ett dygn, gärna längre.
    En sked med inlagd sill och citrusfrukter som tas från en glasburk med inläggning.