Citrussill
Citrussill är en riktigt god och fräsch klar sill som funkar till alla tillfällen, både jul, midsommar och påsk. Väldigt lätt att göra dessutom!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 190 g Inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
- 0,5 dl Ättiksprit
- 1,5 dl Vatten
- 2 msk Sötning
- 7 st Vitpepparkorn
- 2 st Lagerblad
- 10 g Ingefära (färsk)
- 20 g Rödlök
- Skalet av 0,5 apelsin (ekologisk)
- Skalet av 0,75 citron (ekologisk)
- 1 msk Pressad apelsin
- 1 msk Pressad citron
Koka upp lagen först.
Ättika, vatten, sötning, vitpeppar och lagerblad.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Skär sillen i lagom stora bitar, cirka 1-2 cm breda är lagom.
Skiva löken, ingefäran och strimla skalen.
Lägg sill, rödlök, ingefära och citrusskal i en burk.
Slå på den kalla lagen.
Blanda runt lite i burken och ställ kallt i minst ett dygn, gärna längre.