Go Back
+ servings
Två skålar med dessert som innehåller grädde, hallon och frön på toppen.
Print
4,50 av 6 röster

Citronpannacotta med hallon

Citronpannacotta med hallon är en riktigt enkel och god efterrätt som du med enkelhet svänger ihop i god tid i förväg innan middagen.
Förberedelser20 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 20 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 5 dl Grädde
  • 4 tsk Sötning
  • Pressad saft av en citron
  • 1,5 tsk Vaniljextrakt
  • 3 st Gelatinblad

Garnering

  • Vispad grädde
  • Färska hallon
  • Rostade hackade pumpakärnor
  • Rivet citronskal av en ekologisk citron

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten. Låt de ligga där tills vidare.
  • Koka upp grädden. Rör om så det inte fastnar i botten. Ta bort från plattan.
  • Tillsätt sötning, vaniljextrakt och citronsaft.
  • Krama ur gelatinbladen från vatten och tillsätt de i grädden. Rör om tills gelatinbladen smält. Låt svalna.
  • Ta fram fyra serveringsglas. Lägg några hallon i botten av glaset.
  • Häll på pannacottasmeten fördelat på alla fyra glas.
  • Ställ in i kylen minst två timmar tills pannacottan har stelnat helt.
  • Ta ut innan servering och garnera med vispad grädde, rivet citronskal, hallon och lite rostade pumpakärnor.
    En skål med citron- och hallonpannacotta toppad med grädde, hallon och frön.

Nutrition

Kolhydrater: 4g