Citronpannacotta med hallon
Citronpannacotta med hallon är en riktigt enkel och god efterrätt som du med enkelhet svänger ihop i god tid i förväg innan middagen.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time2 timmar t
Total tid2 timmar t 20 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 5 dl Grädde
- 4 tsk Sötning
- Pressad saft av en citron
- 1,5 tsk Vaniljextrakt
- 3 st Gelatinblad
Garnering
- Vispad grädde
- Färska hallon
- Rostade hackade pumpakärnor
- Rivet citronskal av en ekologisk citron
Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten. Låt de ligga där tills vidare.
Koka upp grädden. Rör om så det inte fastnar i botten. Ta bort från plattan.
Tillsätt sötning, vaniljextrakt och citronsaft.
Krama ur gelatinbladen från vatten och tillsätt de i grädden. Rör om tills gelatinbladen smält.
Låt svalna.
Ta fram fyra serveringsglas.
Lägg några hallon i botten av glaset.
Häll på pannacottasmeten fördelat på alla fyra glas.
Ställ in i kylen minst två timmar tills pannacottan har stelnat helt.
Ta ut innan servering och garnera med vispad grädde, rivet citronskal, hallon och lite rostade pumpakärnor.