Go Back
+ servings
Tre glas med citronpannacotta toppad med choklad och en citronskiva på kanten.
Print
Inga röster än

Citronpannacotta

Total tid3 timmar
Måltid: Dessert, Efterrätter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel efterrätt, festmåltid
Yield: 4 portioner
Calories: 342kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 dl grädde
  • 2 st gelatinblad
  • 1 tsk rivet citronskal
  • saft av 1½ citron
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk sötning
  • Mörk choklad att toppa med

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  • Koka upp grädden tillsammans med sötning, rivet citronskal och vaniljpulver. Ta av grytan från plattan.
  • Tillsätt gelatinbladen och pressad citron. Rör om tills gelatinet har lösts upp.
  • Sila av smeten genom en relativt finmaskig sil. Detta är för att få bort citronskalet.
  • Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i cirka 3 timmar
  • Innan servering, riv mörk choklad över citronpannacottan.

Nutrition

Kalorier: 342kcal | Kolhydrater: 9g | Protein: 3g | Fett: 36g | Fiber: 0,1g