Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Citronpannacotta
Total tid
3
timmar
t
Måltid:
Dessert, Efterrätter
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
enkel efterrätt, festmåltid
Yield:
4
portioner
Calories:
342
kcal
Author:
Lari Salminen
Materials
4
dl
grädde
2
st
gelatinblad
1
tsk
rivet citronskal
saft av 1½ citron
0,5
tsk
vaniljpulver
2
msk
sötning
Mörk choklad att toppa med
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden tillsammans med sötning, rivet citronskal och vaniljpulver. Ta av grytan från plattan.
Tillsätt gelatinbladen och pressad citron. Rör om tills gelatinet har lösts upp.
Sila av smeten genom en relativt finmaskig sil. Detta är för att få bort citronskalet.
Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i cirka 3 timmar
Innan servering, riv mörk choklad över citronpannacottan.
Nutrition
Kalorier:
342
kcal
|
Kolhydrater:
9
g
|
Protein:
3
g
|
Fett:
36
g
|
Fiber:
0,1
g