Citronmarinerade morötter
Ett helt fantastiskt gott recept på citronmarinerade morötter som kommer från Falafelkungen i Lund ursprungligen. För dig som äter lite mer liberal lchf.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time3 timmar t
Total tid3 timmar t 10 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Mejerifritt, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 1 kg morötter
- 4 msk pressad citron
- 5 st klyftor vitlök (finhackade/rivna)
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 dl olivolja
- 1 msk salt
- 0,5 dl hackad bladpersilja
- Salt till kokvattnet
Skiva morötterna cirka 0,5 cm tjocka. Använd gärna en mandolin.
Blanchera/förväll morötterna i cirka 1 minut i lättsaltat vatten. De skall bli lite mjuka, men fortfarande ha en liten kärna av tuggmotstånd.
Häll av morötterna i ett durkslag och spola genast med kallt vatten för att stanna av tillagningen.
Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
Blanda ner morötterna och blanda ihop väl.
Ställ kallt i minst tre timmar, gärna till nästa dag, då kommer de att smaka som bäst.