Go Back
+ servings
En sked med skivade morötter i en grön örtsås, hålls i luften.
Print
4,70 av 10 röster

Citronmarinerade morötter

Ett helt fantastiskt gott recept på citronmarinerade morötter som kommer från Falafelkungen i Lund ursprungligen. För dig som äter lite mer liberal lchf.
Förberedelser10 minuter
Active Time3 timmar
Total tid3 timmar 10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Mejerifritt, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg morötter
  • 4 msk pressad citron
  • 5 st klyftor vitlök (finhackade/rivna)
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • Salt till kokvattnet

Instruktioner

  • Skiva morötterna cirka 0,5 cm tjocka. Använd gärna en mandolin.
  • Blanchera/förväll morötterna i cirka 1 minut i lättsaltat vatten. De skall bli lite mjuka, men fortfarande ha en liten kärna av tuggmotstånd.
  • Häll av morötterna i ett durkslag och spola genast med kallt vatten för att stanna av tillagningen.
  • Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
  • Blanda ner morötterna och blanda ihop väl.
  • Ställ kallt i minst tre timmar, gärna till nästa dag, då kommer de att smaka som bäst.