Citroncheesecakepaj
En underbart god citroncheesecakepaj som har en fräsch och härlig smak som passar ypperligt som efterrätt till en tyngre middag. Helt anpassad till lchf.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 20 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Paj
Yield: 8
Author: Lari Salminen
Deg till pajbotten
- 4 dl Mandelmjöl
- 1 dl Sötning
- 100 g Smör
- 1,5 tsk Fiberhusk
- 1 nypa salt
- 1,5 tsk Vaniljpulver
Fyllning
- 400 g Färskost
- 1 dl Sötning
- 3 st ägg
- 3 msk Grädde
- 2 msk Rivet citronskal
- 2,5 msk Pressad citron
Tillbehör
- 100 g Hallon
- 2 dl Vispad grädde
Botten
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Använd gärna en matberedare eller elvisp.
Tryck ut pajbotten i en pajform.
Nagga den med en gaffel.
Grädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut botten och låt den svalna.
Fyllningen
Sänk värmen i ugnen till 150 grader.
Börja med att vispa färskosten till en slät kräm.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop de.
Häll ut fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen i cirka 25 minuter.
Den ska inte dallra om du rör på formen utan vara fast.
Ta ut den och låt den svalna. Den kan med fördel ställas i kylen ett par timmar innan servering.
Servera med lite färska hallon och vispad grädde.