Go Back
+ servings
Citronpaj dekorerad med citronskivor och mynta på en vit yta.
Print
3,67 av 3 röster

Citroncheesecakepaj

En underbart god citroncheesecakepaj som har en fräsch och härlig smak som passar ypperligt som efterrätt till en tyngre middag. Helt anpassad till lchf.
Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Paj
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

Deg till pajbotten

  • 4 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Sötning
  • 100 g Smör
  • 1,5 tsk Fiberhusk
  • 1 nypa salt
  • 1,5 tsk Vaniljpulver

Fyllning

  • 400 g Färskost
  • 1 dl Sötning
  • 3 st ägg
  • 3 msk Grädde
  • 2 msk Rivet citronskal
  • 2,5 msk Pressad citron

Tillbehör

  • 100 g Hallon
  • 2 dl Vispad grädde

Instruktioner

Botten

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Använd gärna en matberedare eller elvisp.
    Skål med smör, socker, mandelmjöl och vaniljpulver för citroncheesecake.
  • Tryck ut pajbotten i en pajform. Nagga den med en gaffel.
  • Grädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut botten och låt den svalna.

Fyllningen

  • Sänk värmen i ugnen till 150 grader.
  • Börja med att vispa färskosten till en slät kräm.
  • Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop de.
    Blandning av ingredienser för citroncheesecake med ägg, grädde och rivet citronskal.
  • Häll ut fyllningen i pajskalet.
  • Grädda pajen i cirka 25 minuter. Den ska inte dallra om du rör på formen utan vara fast.
  • Ta ut den och låt den svalna. Den kan med fördel ställas i kylen ett par timmar innan servering.
  • Servera med lite färska hallon och vispad grädde.