Go Back
+ servings
En bit kaka med kokos och citron på en vit tallrik med blå kant.
Print
3,60 av 5 röster

Citron- och kokosbitar

Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

Smördeg

  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl sötning
  • 1,5 dl Rostade kokosflingor
  • 80 g Smör
  • 0,5 msk Fiberhusk

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1 msk Kokosolja
  • 1 dl sötning
  • Saften av 1 citron
  • Skalet av 2 ekologiska citroner
  • 2 msk Mandelmjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 pt salt

Instruktioner

Smördegsbotten

  • Sätt ugnen på 180 grader. Lägg folie eller bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm. Smörj.
  • Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop. Tryck ut i form. Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.

Fyllningen

  • Under tiden botten gräddas, blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.

Montering

  • Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå. Grädda i ca 20 minuter.
  • Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar. 10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit. Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor? Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.