Superenkla chokladsnittar som är helt anpassade för dig som äter lchf eller bara vill minska ner på mängden kolhydrater. Naturligt glutenfria.
Förberedelser10 minuterminuter
Active Time17 minuterminuter
Total tid27 minuterminuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 15
Author: Lari Salminen
Materials
1,25dlMandelmjöl
30gRumsvarmt smör
2tskKokosmjöl
0,5ägg
2mskSötning
1mskKakao
2krmBakpulver
1krmVaniljpulver
Liten nypa salt
Uppvispad äggvita för att pensla
Hackade hasselnötter att strö toppa med
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser utom äggvitan och hackade hasselnötterna.
Det skall bli till en jämn och fast deg.
Dela degen i två bitar och rulla ut till längder som du plattar ut på en plåt. De kommer inte att smälta ut så mycket, så platta ut de till den tjocklek som du vill ha på snittarna.
Pensla längderna med äggvita och strö lite hasselnötter på.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter beroende på tjockleken på längderna.
Kakorna är rätt så mjuka när de är klara, så vänta inte på att de ska bli hårda utan de kommer stelna till när de svalnar.
När de fortfarande är mjuka, så dela upp de i fina snittar. Om du skär de lite på diagonalen så blir de extra fina.