Go Back
+ servings
Chokladkaka med hackade nötter på ett glasfat, placerad på en vit yta.
Print
5 av 3 röster

Chokladsnittar

Superenkla chokladsnittar som är helt anpassade för dig som äter lchf eller bara vill minska ner på mängden kolhydrater. Naturligt glutenfria.
Förberedelser10 minuter
Active Time17 minuter
Total tid27 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 15
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,25 dl Mandelmjöl
  • 30 g Rumsvarmt smör
  • 2 tsk Kokosmjöl
  • 0,5 ägg
  • 2 msk Sötning
  • 1 msk Kakao
  • 2 krm Bakpulver
  • 1 krm Vaniljpulver
  • Liten nypa salt
  • Uppvispad äggvita för att pensla
  • Hackade hasselnötter att strö toppa med

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop alla ingredienser utom äggvitan och hackade hasselnötterna. Det skall bli till en jämn och fast deg.
  • Dela degen i två bitar och rulla ut till längder som du plattar ut på en plåt. De kommer inte att smälta ut så mycket, så platta ut de till den tjocklek som du vill ha på snittarna.
  • Pensla längderna med äggvita och strö lite hasselnötter på.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter beroende på tjockleken på längderna.
  • Kakorna är rätt så mjuka när de är klara, så vänta inte på att de ska bli hårda utan de kommer stelna till när de svalnar. När de fortfarande är mjuka, så dela upp de i fina snittar. Om du skär de lite på diagonalen så blir de extra fina.
  • Låt de svalna helt och förvara i en lufttät burk.