Go Back
Glasburk med chokladkräm bredvid två färska jordgubbar på en träyta.
Print
4,50 av 2 röster

Chokladsås/Chokladkräm

Denna chokladkräm kan du se lite som en variant på Nutella. Något gott och chokladigt som du kan ha som pålägg eller tillbehör. Varför inte till pannkaka?
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Sötsaker
Author: Lchf Morsan

Materials

Ingredienser

  • 1,5 dl Grädde
  • 100 g Mörk Choklad (minst 70% gärna högre)
  • 30 g Smör
  • 1 msk Kokosolja
  • 2 st Äggulor (M/L)
  • 2 tsk Sötning

Instruktioner

Gör så här

  • Börja med att ta fram alla ingredienser du behöver till chokladkrämen.
    Skålar med ingredienser för ett chokladrecept inklusive grädde, äggulor, choklad och socker.
  • Koka snabbt upp grädden i en kastrull på spisen.
    Skummande mjölk med bubblor i en metallbehållare.
  • Dra kastrullen åt sidan och stäng av plattan.
  • Lägg ner smöret, kokosoljan, sötning och chokladen i kastrullen med den varma grädden och rör sakta med en handvisp.
  • När smöret och chokladen har smällt samman med grädden så häller du ner de två äggulorna och fortsätter röra tills du ser att konsistensen blir krämig.
    Bunke med en mörk chokladblandning och visp i en metallskål.
  • Chokladkrämen är nu klar!
  • Nu ska du välja om du ska använda chokladsåsen direkt eller så häller du över chokladsåsen till en glasbehållare med lock och ställer in i kylen.
  • Det tar ca 30min -1 timme i kylen innan chokladsåsen blivit till en fastare chokladkräm. (beroende på storlek på behållare)
  • Lycka till, hoppas det smakar!
    Glasburk med chokladkräm och två jordgubbar bredvid på en träyta.