Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Chokladrutor med mandelsmör och kokos
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
100
g
mörk choklad (minst 70%)
4
msk
mandelsmör
1
dl
rostade kokoschips
Instruktioner
Börja med att smälta ungefär 2/3 av chokladen i ett vattenbad.
Ta ett bakplåtspapper och bred ut chokladen till en 10x10 cm stor ruta. Ställ i kylen och låt stelna.
När chokladen stelnat så tar du ut den och brer ut mandelsmöret i ett jämnt lager över chokladen. Ställ in i kylen igen och låt sätta sig lite.
Smält ner resten av chokladen och blanda ner kokoschipsen. Blanda tills all kokos är täckt med choklad.
Bred ut kokosblandningen över mandelsmöret och ställ in i kylen igen så det går stelna till.
Ta ut och skär i passande bitar.