Go Back
+ servings
En stapel av chokladrutor med mandelsmör och kokos på en grön tallrik.
Print
Inga röster än

Chokladrutor med mandelsmör och kokos

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 4 msk mandelsmör
  • 1 dl rostade kokoschips

Instruktioner

  • Börja med att smälta ungefär 2/3 av chokladen i ett vattenbad.
  • Ta ett bakplåtspapper och bred ut chokladen till en 10x10 cm stor ruta. Ställ i kylen och låt stelna.
  • När chokladen stelnat så tar du ut den och brer ut mandelsmöret i ett jämnt lager över chokladen. Ställ in i kylen igen och låt sätta sig lite.
  • Smält ner resten av chokladen och blanda ner kokoschipsen. Blanda tills all kokos är täckt med choklad.
  • Bred ut kokosblandningen över mandelsmöret och ställ in i kylen igen så det går stelna till.
  • Ta ut och skär i passande bitar.